TAFADDHAL

JIHAD FI SABILILLAH

JIHAD FI SABILILLAH

Jumaat, 28 Januari 2011

Revolusi Rakyat Malaysia : Bilakah?


Sebuah kebangkitan realistik perlu ada dalam setiap diri kita. Mengapa demikian? Cuba kalian lihat situasi dunia dari lensa politiknya. Kebangkitan yang hebat menguasi dalam setiap diri manusia-manusia itu.

Sering ana menguak lembaran demi lembaran politik dunia, ternyata situasi politik negara kita khususnya sangat terkebelakang! Ya, buktinya rakyat tidak dapat bersuara, anggota-anggota keselamatan ‘dikerajaankan’. Kenapa demikian? Jawablah mereka yang berkenaan.

Terkagum ana mengenai beberapa negara di Tanah Arab yang sering dipanggil Timur Tengah itu, kebangkitannya menggulingkan kerajaannya disepakati sekalian rakyat jelata. Bukan hanya golongan kecil sahaja menginginkan pemerintah mereka itu turun, golongan besar juga berperanan mengembalikan kedaulatan negaranya hinggakan kerajaan mereka ‘sempat’ lari ke luar negara dek nak menyelamatkan diri. Sampai bilakah demikian ya?

Kembali ke dunia realiti, situasi politik negara kita Malaysia yang dicintai, kuasa kita sebagai rakyat tak didengari. Apa suda jadi?! Sewajarnya satu anjakan paradigma mengenai semangat kebangkitan Rakyat Mesir dan seterusnya yang diikuti Tunisia juga Raja Abdullah II, dilakukan oleh kita Warga Malaysia.

Suara Rakyat tak diambil peduli, dengan kuasa lapuk selama beberapa tahun syok sendiri menguasai Malaysia, apalah salahnya pihak kerajaan Malaysia mengundur diri sebelum suara kebangkitan rakyat yang berjuta ini membuak!

Caranya mudah lagi berkesan, berikan mandat parti lain menguasi Bumi Malaysia ini! Bukan UMNO atau BN dan spisis-spisisnya lagi. Kalau kerajaan Malaysia telus dan berani, tentunya mereka berani memberikan ‘ruang’ dan’peluang’ kepada parti lain.

Justeru, dari apa yang dapat dilihat, politik dunia dan Malaysia sangat jauh kebelakangnya apalagi dari segi kepimpinan kerajaannya. Lihat sahajalah, Malaysia sebuah negara yang ‘sekangkang kera’ ini, pemimpinnya tidak mampu tangani masalah kemiskinan, kesihatan, ekonomi juga yang utamanya soal kemahuan rakyatnya yang inginkan Syariat ditegakkan!

Bagaimanalah dikatakan sebuah negara Islam, sedangkan tuasinya amat ‘jauh panggang dari api’. Dengan sewenangnya Pemimpin Persatuan Kaum Cina (MCA) menyenda dan memperlekehkan hukum Allah dan seterusnya menyakiti Ummat Islam Penghayatan (yang mengambil peduli)

Ya benar Perdana Menteri Malaysia beragama Islam (insya`allah) namun mengapa isterinya tidak didik melaksanakan Agama dengan penuh beretika dan tidak mengambil peduli akan kenyataan yang menyakitkan ummat Islam, yang dilakukan menterinya tidak di ambil peduli?!

Kalau inginkan rakyat mengambil tindakan, dia akan menggunakan kuasa vetonya pula. Ini bukan soal remeh. Tapi dia boleh buat tak tahu. Mungkin pemimpin itu tidak segan silu lagi kiranya murka Allah bertamu? Dan tentunya, senjata Orang Mukmin dengan kekuatan doa akan dipanjatkan!

Teruslah mengadu pada Pencipta, agar orang-orang yang tidak mempedulikan itu diberi peringatanNya.

Tenang, tentunya sudah berkocak semenjak umumnya calon bertanding. Dari kejauhan di bumi asing ini, ana doakan Tenang akan kembali tenang bersama kebangkitan rakyatnya yang tenang seterusnya Tentera-Tentera Allah turut sama hadir dalam perlawanan 1 lawan 1 yang menentukan, insya`allah berpihak kepada Parti Islam SeMalaysia.

Ingat janji yang ditaburi dan utamanya, perjuangkan Agama Allah. Pasti kalian selamat dunia Akhirat, Amin Ya Rabbal `Alamin.

Tiada ulasan: