TAFADDHAL

JIHAD FI SABILILLAH

JIHAD FI SABILILLAH

Jumaat, 30 Oktober 2009

Apa Nak Jadi? Jangan Jadi Apa Yang Mereka Nak!

Awalnya, saya mohon kemaafan kerana lama tak mengemaskini blog. Bukan malas atau apa, tetapi saya merasakan banyak perkara yang perlu dimuhasabahkan. Insya`allah selepas ini saya akan cuba mengemaskininya selalu. Apa yang saya akan bicarakan kali ini adalah berbentuk hak saya sebagai seorang manusia biasa yang perlu melontarkan sesuatu untuk menemui pencerahan dalamparti yang saya ikuti.

Semakin hari bermacam terjadi dengan parti yang saya sertai ini. Alhamdulillah Allah memberi kekuatan kepada parti dan ahli-ahli berkenaan untuk menyelesaikannya. Namun setiap waktu juga pihak-pihak tertentu membuat provokasi terhadap parti ini.

Beberapa orang inginkan pendapat saya. ”Akan ok lagi kalau PAS keluar dari PKR.” saya cuma membalas, ”Mungkin ada baiknya. Tetapi ada juga sebaliknya.”

Sebenarnya satu kesimpulan besar yang ingin saya buat terhadap parti yang saya sayangi kerana Allah ini, kembalilah tunding pada diri sendiri. Saya meyakini masih ada yang keruh antara ahli-ahli jamaah. Dan saya pasti setiap yang berlaku itu penyebabnya ada. Macam pokoklah, kalau akar tunjangnya tak elok, maka akan terbantut dan rosaklah pokok itu. Justeru, wajar saya kata, tunjang kepada parti itu sendiri telah rosak.

Dengan ini saya menyeru, kembalilah kepada Yang Syumul, ISLAM.buanglah segala sifat yang buruk. Dan seringlah muhasabah. Jadilah seorang manusia yang memiliki `satu rupa’.

Cantaslah mana yang perlu sebelum virusnya merebak hingga berkudis, bernanah, parah dan akhirnya... moga tidaklah itu terjadi.

Ok, setakat ini dulu. Moga di ambil perhatian. Jom Muhasabah.

Teruskan perjuangan kerana Allah. Allahu Akbar.

Tiada ulasan: